söndag 22 juni 2008

Midsommar på Edö 2008




Midsommar firades på Edö. Nytt sedan sist är en reggae-bar. Det var en klassisk midsommar med alla mått mätt. Sill-lunch, dans kring midsommarstång, lekar, grill till middagen, logdans, reggae-bar, nattdopp (det var tolv grader i vattnet), morgondopp (låt mig påminna om vattentemperaturen) och ångbåt hem. Jag fick t.o.m. en krans av Eleonore.

måndag 16 juni 2008

FRA-lagen

Man kan fråga sig om nya FRA-lagen kommer att inskränka på patientsäkerheten. Varje år skickas ett antal journaler över Sveriges gränser med fax och det sker ett arbete med att försöka få till ett elektroniskt journalsystem som i slutändan ska gå över landsgränserna. Även när journaler i en snar framtid skickas via mail inrikes, blir det svårt att skilja den från utrikeskorrespondens. Hur är det tänkt att de konfidentiella uppgifter som finns där inte läses av fel personer när FRA-inspektörerna potentiellt har tillgång till dem. En intressant tanke som vi diskuterade i går hos Gustav över en grillning. Då fick jag även träffa Stella för första gången, hunden med en egen blogg: valpenborderline.blogspot.com, en bedårande, kinesisk nakenhund med hår som Hjalmar passar när Åsa är bortrest.

tisdag 10 juni 2008

Nässköljning


Igår fick vi pröva nässköljning på yogan. Kannan är "optimalt utformad" för att få ett lagom snabbt vattenflöde genom näsan. Fysiologisk koksalt-lösning användes.