onsdag 26 augusti 2009

Dagens ledare i Läkartidningen är signerad mig

Idag skriver jag om dimensionering av grundutbildningen på Läkartidningens ledarsida.

I måndags hade vi möte på Sällskapet om grundutbildningen och AT, vi fortsätter vår diskussion kring hurvida grundutbildningen och AT ska integreras. Vi ska nu stapla upp de problem som vi ser med dagens system och föreslå riktningen som vi tycker att dessa ska åtgärdas på.

Dagen har ägnats åt sammanträde med Läkarförbundets centralstyrelse. Det börjar dra ihop sig för att förbereda inför fullmäktige!

Imorn ska jag på frukost hos Universitetslärarförbundet med de andra SACO-studentrådsordförandena. Vi ska försöka identifiera gemensamma kvalitetsproblem. Mötet är en av frukterna av Almedalen.

Roligt för utlandsstudenterna är att Landstingen börjat öppna ögonen för sommarpraktik, något som jag tror kan bli realitet i framtiden.

torsdag 13 augusti 2009

EU, vad hände med grundidén?

Islands bankkris hotar att stoppa deras väg in i EU läses i DN. Men att ett befintligt EU-land (Litauen) får stifta antidemokratiska lagar där bl.a. homosexualitet fördöms är tydligen okej? Visst, ledarna i de andra medlemsländerna säger att det kanske inte är så lämpligt, men de ser mellan fingrarna. Vad hände med EUs grundidé om att bevara fred och sprida demokrati?