tisdag 31 mars 2009

Vad ska man kunna som färdig doktor?

Igår var det igen dags för möte på Läkaresällskapet om Läkarutbildningens och AT:s framtid. Det är en intressant arbetsgrupp att sitta med i då mycket av diskussionen handlar om hur framtidens läkarutbildning ska se ut och om det är rimligt att försöka integrera AT på ngt sätt i grundutbildningen. Ett stort problem är ju som jag skriver i senaste numret av Appendix att de olika delarna står under olika huvudmän som inte är samstämmiga. Ett annat argument skulle kunna vara att EU-anpassa oss med att legitimation borde följa med examen.

Vi beslöt dock att först ta itu med vilka kompetenser en nylegitimerad läkare bör besitta och utifrån det sedan diskutera formen för hur man bör komma dit. Det ska bli ett väldigt roligt arbete och rimmar väl med den linje som MSF länge drivit om ett gemensamt core curriculum. Till grund för arbetet kommer vi bla att använda oss utav det "European Core Curriculum, a student's perspective", som MSF varit med och tagit fram med våra europeiska kollegor.

1 kommentar:

Anonym sa...

Vet ni om att det finns nya attrapp er att träna på som AT läkare ex: Pleuratappning, Rekto- och protoskopi, Thoraxdränage med ultraljudsträning (gäller KTC Solna)?